Lucrări de plombare a străzilor din intreriorul satului…

Articole

Una din cele mai stringente probleme pe care le avem în satul nostru este starea deplorabilă a 80% din străzile din localitate. Dat fiind faptul că mijloace financiare în bugetul local pentru anul 2019 la compartimentul drumuri, reparația drumurilor avem 0 lei, în fiecare an ne confruntăm cu una și aceeași problemă.

De la Bugetul de Stat și mai cu cu seamă de la Fondul Rutier, pentru satul Colonița au fost alocate finanțe pentru reparația și întreținerea drumurilor în sumă de 426 500 lei.

Din această sursă am planificat, plombarea drumurilor interne.

Astăzi, 2 mai la solicitarea primarului Angela Zaporojan, a fost încheiat contractul de antrepriză nr.36 și au demarat lucrările de plombare, începând cu str. Calea Strămoșilor de la indicatorul intrarea în s. Colonița, str. Ștefan cel Mare, str. Budești (spre s.Maximovca), pînă la indicatorul ieșire din s. Colonița.

De la strada Vadul lui Vodă din sectorul Ciocana, până la indicatorul intrare în s. Colonița, drumurile vor fi reparate de Municipalitate, toate 3 intrări în sat.

Străzile Budești și Tohatin vor fi reparate totalmente, costul lucrărilor de reparație fiind de circa 10 800 000 lei, care la moment nu-i avem.

APL în numele primarului a apelat la Administrația de Stat a Drumurilor , la primăria Municipală Chișinău, la Direcția Transport Public și căi de Comunicație, până în prezent nu avem nici un răspuns.

APL Colonița vine cu rugîminte și îndemn către toți cetățenii să manifeste puțină răbdare, până va fi soluționată problema.

Mulțumim pentru înțelegere…

Distribuie: