Ședință de lucru cu tema „Alimentația copiilor în grădinițile din sat…”

Articole Grădinița nr. 24 ”Izvoraș” Liceul Teoretic Gh. Ghimpu Primar

       În regim de urgență primarul satului A. Zaporojan a convocat o ședință de lucru ce ține de alimentația copiilor de la grădinițile din localitate și anume Gr.24 ”Izvoraș” și Gr.144 ”Academia Picilor”.
În cadrul ședinței de lucru au fost invitați directorii instituțiilor preșcolare doamnele Ursu Emilia și  Graur Irina șefii de gospodărie Mîțu Alina și Onofrei Rodica, de la ambele instituții preșcolare și contabilii din cadrul primăriei . Primarul satului a pus în discuție situația ce ține de depistarea ne coincidențelor depistate în cadrul controlului organizat de Curtea de Conturi a costului alimentației unui copil/pe zi în grădiniță, care după datele standarte ar trebui să fie 22.95 lei, iar la noi este de circa 18 lei. Care a fost cauza? Cum poate fi lichidată și cine poartă vina?
În rezultatul discuțiilor s-a constatat că în cadrul licitațiilor se micșorează prețurile și din acestă cauză se face o economie, copii sunt alimentați conform meniurilor elaborate și aprobate de medicina preventivă și primesc tot necesarul.
Primarul satului a propus să se găsească o modalitate, în conlucrare cu contabilitatea primariei să monitorizeze acest lucru și din rezerva de finanțe obținută să fie alimentați suplimentar copii.
Șefii de instituții au fost deacord, urmează să fie coordonat acest “adaus” în meniu cu medicina preventivă, contabilii primăriei împreună cu șefii de gospodărie de la ambele grădinițe să elaboreze mecanismul de calcul al acestei diferențe, și din luna următoare (aprilie) copii din grădinițe să primească acest suplement de hrană.
Directorii instituțiilor, doamnele Graur Irina și Ursu Emilia au informat primarul despre faptul că calitatea cărnii de bovină livrată instituțiilor de agentul economic, nu corespunde cerințelor prevăzute conform contractului, s-au discutat și alte probleme cum ar fi:
*studierea limbilor străine,
*organizarea cercului de dans, sau activități utile pentru copiii din grădinițe.
S-a pus în discuție și reparația Gr.24 ”Izvoraș” care este preconizată pentru anul acesta.
Primarul satului a informat șefii de instituții că această reparație se va efectua în II etape, 2019-2020, lucrările vor decurge în lunile de vară (mai-septembrie), în rest grădinița va active în regim obișnuit.
Primarul a scris scrisoare-solicitare companiei “Villa Prodotti”, care livrează carne de bovină, solicitînd livrarea cărnii de bovină ce va corespunde calității normelor indicate în contractual încheiat inițial.(silicitarea se anexează)

Villa-prodoti_

Distribuie: