Responsabilitate maximă

Activitatea Primăriei Articole

În legătură cu situația epidemiologică a virusului COVID-19, la data de 12.03.2020 în incinta primăriei s. Colonița s-a desfășurat ședința Comisiei pentru Situații Excepționale , la care au participat:

 • Zaporojan Angela- președintele Comisiei pentru Situații Excepționale
 • Braghiș Vasile- vicepreședintele CSE
 • Tăbăcaru Ecaterina- secretar
 • Sîrbu Margareta- director L.T.” Gheorghe Ghimpu”
 • Ursu Emilia- director grădiniței nr.24
 • Graur Irina- director grădiniței nr.144
 • Caraman Ana- șef Centru de Sănătate
 • Tofan Victor- preot bisericii „Nașterea Maicii Domnului”
 • Agenții economici ce își desfășoară activitatea pe teritoriul s. Colonița.

În cadrul CSE șefa Centrului de Sănătate din s. Colonița,dna Caraman Ana, a prezentat informații referitoare la noul virus COVID-19, care sunt simptomele și măsurile necesare de protecție.

În urma desfășurării CSE, au fost întreprinse următoarele măsuri de protecție:

 1. Excluderea întrunirilor în masă de ordin religios, cultural, științific, turistic, sportive, social la care participă mai mult de 50 de persoane.
 2. Se recomandă ca copii să fie sub supravegherea adulților la domiciliu fără a merge în vizite la rude prieteni.
 3. În biserica „Nașetrea Maicii Domnului” din s. Colonița , sunt luate următoarele măsuri de prevenire: – Dezinfectarea cu alcool a icoanelor și mânerelor; – Folosirea paharelor de unică folosință; – Covorașe cu dezinfectant la intrare; – Soluții pentru dezinfectarea mâinilor.
 4. În instituțiile școlare  s-au interzis accesul persoanelor străine la fel, dezinfectare totală (soluție pentru mâini, covorașe cu dezinfectant la intrare).
 5. Agenții economici cu strictețe să respecte regulile de dezinfectare a mânerelor, vitrinelor, podelelor, să ofere cumpărătorilor soluție pentru dezinfectarea mâinilor.
 6. Amânarea vizetelor la Centru de Sănătate a copiilor până la 1 an și a femeilor însărcinate.
 7. Persoanele care s-au întors recent din țările afectate de Covid-19 să se adreseze telefonic medicului de familie pentru monotorizarea stării sănătății.
 8. Informarea tuturor locuitorii satului Colonița prin afișarea la toate panourile de informare a măsurilor de protecție a virusului Covid-19.

Distribuie: