Ședința convocată în regim de urgență de către primar

Primar

În data de 28.02.2019 la orele 18.00 în incinta primăriei de către primarul satului a fost convocată în regim de urgență ședința, la care urmau să fie discutate problemele ce au apărut în cadrul proiectului ”Drumuri bune”, unde pentru s. Colonița în anul acesta 2019 vor fi alocate surse pentru construcția 1 km de drum, sau 6000 m2 . La propunerea primarului Consiliul Local a acceptat și votat să fie reparată strada centrală, Ștefan cel Mare și Sfânt, din centrul satului.

Pe data de 28.02.2019 în sat au fost reprezentanții din cadrul acestui proiect și au anunțat că compania care va executa lucrările nu instalează bordură și vor plomba, iar apoi vor pune un strat de asfalt, fără ca să schimbe bordură.

Primarul A. Zaporojan a încercat să explice că costul reparației nu este echivalent cu construcția și solicităm instalarea unei bordurii noi, dar reprezentantul companiei a spus că nu este posibil și să alegem altă porțiune de drum. De aceea primarul a invitat toți consilierii locali, ca să găsească o soluție.

La ședință au fost prezenți următorii consilieri: Scurtu V., Cheptene Ion, Ceban Vitalie, Constantin Foiu și dna Tofan M.

În cadrul acestei discuții au fost propuse două variante:

  1. Să scriem scrisoare la Ministerul Economii unde să solicităm:
    1. Efectuarea lucrărilor de reparație pe str. Ștefan cel Mare și Sfânt cu extinderea pe str. Budești (de la intrarea în sat, de la cântar) până la servis, total circa 2 km, care după preț nu depășește construcția 1 km.
  2. Construcția străzilor Mircea cel Bătrân și Maria Drăgan, la care avem proiecte de execuție și costul ar fi circa 4 000 000 lei.

Ambele variante propuse de consilieri au și fost expediate la Ministerul Economiei. Așteptăm hotărârea definitivă conducerii ”S.A. Administrația de Stat a Drumurilor”.

scrisoare-02.1-24-41

Distribuie: