Veșnică memorie Eroilor neamului…

Articole INFORMAȚII Personalități Primar PRIMĂRIA

În data de 9 mai, zi în care ne reamintim cu durere în suflet de „Eroii căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea patriei” și mai nou „Ziua Europei”. În satul Colonița a devenit o tradiție comemorarea ostașilor căzuți în Primul Război Mondial în cel de al Doilea Război Mondial, Sângerosul Război din Afganistan și Războiul de pe Nistru, războaie cunoscute și necunoscute în care sau pierdut vieți omenești întru apărarea patriei, liniștei, și integrității teritoriale.

Ca și în ceilalți ani Preotul Paroh Victor Tofan a oficiat o slujba de pomenire, în memoria eroilor neamului, elevii de la Liceul Teoretic „Gheorghe Ghimpu” au venit cu un recital de poezii și cântece în memoria celor căzuți pe câmpurile de luptă dar și a celor rămași în viață cu un mesaj de mulțumire pentru că au stat de veghe la păstrarea păcii și liniștei noastre.

APL în persoana primarului Angela Zaporojan a înmânat premii bănești veteranilor, a organizat masă de pomenire, lea mulțumit pentru liniște și pace, și iertare pentru firele albe și sechelele sufletești pe care le au acești veterani.

Noi locuitorii satului Colonița, APL, ne închinăm pînă la pământ în fața veteranilor, vă mulțumim pentru liniștea și somnul care ni l-ați vegheat.

Vă urăm mulți ani, liniște și pace sufletească vouă și familiilor voastre.

Distribuie: